Zirkoniumi si element ka keto veti

1. Rezistent ndaj temperaturave te larta,

2. Rezistent ndaj goditjeve qe mund te pesoje,

3. Nuk percon elektricitet,

4. Nuk percon te nxehtin dhe te ftohtin

5. Percon drite (gje qe e ben ti afrohet shume dhembeve natyrale)

6. Nuk prish shijen e ushqimeve

7. Nuk jep arome te pakendeshme ne goje

8. Nuk demton misherat e dhembeve

9. Nuk eshte alergjik

10. Eshte me I lehte se metali