per rezultatet perfekte duhet teknologji e larte

Deri me sot,zirkoniumi meqenese ishte nje material I kushtueshem nuk perdorej ne fushen dentare. Me pas ne institutin teknologjik ne Zyrih ne saje te nje projekti u mundesua prodhimi i zirkoniumit me nje kosto me te ulet me qellim qe te mund te perdorej edhe ne stomatologji. Zirkoniumi perdoret ne mjekesi qe nga viti 1960,me kalimin e viteve zirkoniumin e perpunuan dhe ja rriten me shume cilesine.

Zirkoniumi deri me sot eshte perdorur per proteza qe jane vendosur ne vende te ndryshme te trupit, dhe ka provuar te jete joalergjik,e pa probleme.