Per shendetin e dhembeve te bebes cfare duhet te bej gjate shtatzanise?

Ushqyerja e ekulibruar, shëndeti dhe qëndrimi larg përdorimit të ilaceve janë disa prej rekomandimeve. Çdo gje zhvillohet në menyre te panderprere. Kalciumi,fosfori dhe minerale të tjera merren nga qarkullimi i gjakut të nënës dhe përdoren për zhvillimin e dhëmbëve të bebes dhe asgje tjetër veç ushqyerjes keq të nënës nuk ndikon në ketë zhvillim. Të gjithë e dime se fluori është i rëndesishëm në zhvillimin e dhëmbëve por për dhëmbët e bebes ne barkun e nenes nuk ka ndonje ndikim fluorizimi nëpërmjet ilaceve. Pra nuk ka ndonjë dobi në marrjen ekstra të flourit.