Kur isha shtatzene kam perdorur antibiotike, a mund te jete i demshem per dhembet e bebes?

Përdorimi i antibiotikeve në përiudhen e shtatzanisë në mënyrë të ndërgjegjesuar mund të bëhet shkak për probleme me serioze se problemet e dhëmbëve. Nuk duhet të përdoren ilace pa keshillen e mjekut gjatë shtatzanise. Veçanërisht 9 mujorshi i pare është shume delikat. Ka një antibiotik që bëhet shkak për prishjen e ngjyres dhe struktures se dhëmbëve, "Tetraciklina". Keto antibiotike nuk duhen përdorur gjatë shtatzanise duke bere përjashtim ndonjë rast të veçantë.