A mund te ndahet shendeti I dhembit ne periudha gjate shtatezanise?

3 mujori i pare(perioda e pare).Është periudha më delikate dhe me e shpejtë e formimit të bebes,në ketë periudhë,pa ngelur të detyruar,duhet të vizitojmë gratë shtatzena. Në të njëjtën kohe kjo përiudhe është periudha ku shfaqet me tepër prishja e mishrave të dhëmbëve dhe shtimit të gjakosjeve. Në ketë përiudhe është mire të bëhet një pastrim i dhëmbëve nga gurezat dhe një edukim në lidhje me higjenën dhe larjen e dhëmbëve.

Periudha e 2-të (3-6 mujore). Eshtë përiudha ku mund të bëhet cdo gje pervec grafive apo heqje dhëmbi.

Nëse keni një problem dhe e lini pas dore në kohen kur shtatzania ka përparuar,dhimbjet e mundshme mund të bëhen shkak për lindje të shpejtë (te hershme). Nëse para shtatzanise nuk keni vizituar dot dentistin patjetër bejeni ketë në 3-6 muajt e pare të shtatzanise.