Te ushqyerit e femijeve dhe shendeti i dhembeve.

Për zhvillimin e femijeve, ushqyerja e ekulibruar ka rol shume të madh.

Dhëmbët, kockat e nofulles dhe brendesia e gojes do të jenë të shendetshme tek femija për tu ushqyer në një menyre të shendetshme.

Ushqyerja e femijes duhet të përmbaje patjetër pese nga grupet kryesore.

Fruta

Përime

Drithra

Qumesht, djathe, kos

Mish, pule, peshk

Siç shihet brenda ketyre gjenden ushqime me sheqer dhe me niseshte. Për ushqyerjen e femijes tuaj keto janë të pa nevojshme. Veçanerisht ushqimet e buta me sheqer që u ngjiten femijeve tek dhëmbët janë shkaku kryesor i prishjes se dhëmbëve. Keto ushqime duhet që femija i juaj ti konsumoje në minimum për të pasur dhëmbë të shendetshem.