MBUSHJET ME PORCELAN (IPS,EMPRESS)

Mbushjet me Porcelanin IPS (Leucide reinforced pressable porcelain),jane me te mirat ne bote persa I perket harmonise qe ka ato me mishrat e dhembeve. Per realizimin e mbushjes me porcelan perdoret teknologjia me e perparuar. Mbushjet me porcelan qe realizohen ne laborator pervec estetikes kane edhe nje kontakt mjaft te mire me dhembet fqinje,gje kjo qe eleminon grumbullimin e ushqimeve ndermjet dhembeve. Kjo vecori e mbushjeve me porcelan vjen ngaqe punimi realizohet jashte kavitetit te gojes,ne laborator.

Ne proceduren e mbushjes me porcelan nuk preket indi I shendetshem I dhembit. Sigurohet ngjitje maksimale duke patur humbje
minimale te indit Dentar. Meqenese perbehet nga porcelan i forte nuk kemi rrjedhje anesore(kjo lloj mbushje pengon prishjen poshte
saj dhe renien e vete mbushjes).

Ne menyre te vecante duhet te permendim faktin qe ky lloj porcelani qe perdoret per mbushje ka vetine qe I pershtatet fortesise se dhembit dhe nuk irriton gingivat. Ngaqe fortesia e tij eshte e perafert me ate te smaltit te dhembit nuk I demton dhembet e as mbushjet e tjera me kompozit. Dhe ne kete forme nuk ngelet nevoja te gerryhen dhembet qe jane gerryer me pare por nuk iu eshte vene kellef.