Si mund te luftohet ankthi?

Në pacientët që kanë më tepër frikë mund të përdoren ilaçe dhe metodat e psikoterapisë dhe zgjidhja më e mirë arrihet me bashkëpunimin e dentistit me psikiatrin.

Disa persona kur shkojnë për herë të parë tek dentisti, ose kur detyrohen të shkojnë pas një kohe të gjatë jetojnë ankth. Frikat e pabaza, paragjykimet, zhurmat e pajisjeve e shtojnë ankthin.